Ofte stilte spørsmål om wallstickers

Hvordan monterer jeg wallstickers?

1. Wallstickersen kommer hjem til deg, ferdig med overføringsfilmen påsatt.
2. Stryk godt over wallstickeren med tapetsletteren eller et annet verktøy du har hjemme dersom du ikke har kjøpt denne slik at bokstavene sitter godt på overføringsfilmen.
3. Om veggdekoren ikke står slik den skal på veggen, klipp den opp.
4. Start i et hjørne og dra forsiktig av papiret bak. Ordene skal følge med overføringsfilmen. Om ordene ikke blir med, legg filmen ned, gnikk og forsøk igjen.
5. Fest dekoren til veggen. Her er det lurt og bruke vater eventuelt krysslaser om du har det. 6. Stryk godt over veggdekoren med tapetsletteren. Start i det ene hjørne og dra overførings-filmen forsiktig av. Om dekoren ikke sitter igjen på veggen, før overføringsfilmen litt tilbake, gnikk og forsøk igjen.

Hvilket underlag man man montere wallstickers på?

Wallstickers kan festes på alle slette flater som er fri for støv, unntatt strie, mur- og kalde gipsvegger. Hvis man monterer wallstickers på underlag som strie, mur- og gips vegger vil den mest sannsynlig løsne og falle av. Wallstickers vil feste seg best på romtempererte vegger, så pass på at både veggen og wallstickeren er varm nok.

Kan man fjerne wallstickers igjen og er det enkelt?

Ja. Varm wallstickeren med en hårføner og dra den forsiktig av. Den skal normalt ikke dra med seg noe av underlaget, så lenge underlaget var helt og solid fra før av. Den vil heller ikke etterlate noen merker. Om du ikke har varmet godt med hårføner vil det etterlate limrester..

Kan jeg henge opp på panelvegg?

Ja, det kan du. Men vi gjør oppmerksom på at dersom panelet er ubehandlet vil bokstavene etterlate merker på samme måte som et bilde ville gjort etter en tid. Dette på grunn av at treverket mørkner over tid, men ikke der treverket skjules. Dette vil ikke skje på behandlet vegg.

Jeg får ikke wallstickeren til å sitte på veggen. Hva er feil?

De mest vanlige grunnene til dette er at enten er vinylen for kald eller så er veggen du henger veggordet opp på, for kald. Vi anbefaler derfor at du lar veggordet og rommet du skal henge opp i, bli romtemperert før du begynner. Deretter følg medfulgt anvisning. Vi gjør oppmerksom på at vinylen krever en så slett vegg som mulig. Har man f.eks. strie med mønster, kan det være vanskelig å få den over på veggen. Når veggen er nymalt vil det komme fukt ut av veggen like etter den er malt, som gjør at wallstickeren ikke får festet seg og for at veggen ikke skal skades når du evt fjerner wallstickeren, så anbefaler vi at man venter 3 uker fra man har malt. Hvis du har en ubehandlet vegg kan du velge å kun grunne, da kan du montere wallstickeren etter 3 døgn.

Må veggordet henge slik som det vises på bildene?

Nei. Du kan selv klippe opp veggordet som du måtte selv ønske, og deretter feste opp i ønsket format.

GÅ TIL WALLSTICKERS