699 ,- fra å få gratis frakt

Rask levering

Bonuspoeng

HOW TO: Kontaktplast på kjøkkenskap

Med kontaktplast kan du enkelt fornye kjøkkenskapene dine. Løsningen er perfekt for alle som ønsker en rask oppgradering, unngå å male, eller for de som ikke kan male fordi man leier. Vi anbefaler at man bestiller vareprøver av kontaktplast før du handler inn til hele kjøkkenet. På den måten får du sett fargen i virkeligheten først, og sett hvordan den passer inn med resten av interiøret.

Før og etter: Instagrammeren @sannakim fikk et fantastisk lekkert kjøkken med folien Uni matt sort.

Hva trenger du?

• Kontaktplast
  • Saks
  • Målebånd eller stokk
  • Tapetsletter og tapetkniv anbefales
  • Hårføner om du har profilerte skapdører

Steg for steg: Slik monterer du folie på kjøkkenskap

1. Skru ned skapdørene og skru av håndtakene/knotter.

2. Vask skapene godt med vanlig vaskemiddel og vann. Pass på at alt av fett er fjernet og la døren tørke helt før du monterer kontaktplast på.

3. Begynn å monter kontaktplast i ene enden av skapdøren. Dra av ca 10 cm av beskyttelsespapiret om gangen, samtidig som du fester kontaktplasten til døren med en tapetslettere. Begynn å fest kontaktplasten fra midten av folien og dra luften ut mot kantene av folien.

4. Har du profilerte kjøkkenskap kan du bruke en hårføner til å varme og forme kontaktplasten slik at den ligger pent ned i sporene. Se video lengre ned om hvordan dette gjøres.

5. Etter hele overflaten er dekket, kan du klippe et snitt i hjørnene og brette kontaktplasten over kantene og feste den. Dersom du har runde hjørner kan du bruke en hårføner til å varme og strekke kontaktplasten slik at den til å legge seg pent.

6. Kutt av den overflødige kontaktplasten med en tapetkniv. Heng opp skapdørene igjen.

Hvordan montere kontaktplast på slette kjøkkenskap

Hvordan montere kontaktplast på profilerte skap

OBS! Vi anbefaler å styre unna Uni matt-kolleksjonen til profilerte skap da det er vanskelig å få lagt denne pent.

Ofte stilte spørsmål om kontaktplast på kjøkkenskap

Hvor mye kontaktplast trenger jeg til et normalt kjøkken?
Den beste metoden for å finne ut hvor mye du trenger er å måle alle flatene du ønsker å dekke og regne ut hvor mye du trenger. Det finnes ingen fasit i forhold til hvor mye man trenger til et vanlig kjøkken dessverre.

Fester man kontaktplast på innsiden av kjøkkenskapet også?
De fleste kunder gjør nok ikke dette, men det er helt opp til personlig perferanse. Det mest vanlige er å dekke fronten og rundt hjørnet og deretter kutte kontaktplasten på baksiden. Dette kan gjøres nøyaktig med en skarp tapetkniv.

Trenger jeg å gjøre noe forarbeid på kjøkkenskapene?
Kontaktplast fester seg på alt forutenom ubehandlet treverk. Så lenge du har behandlet treverk kan du feste kontaktplasten etter du har vasket overflatene. Husk å la det tørke helt først.

Er hvit kontaktplast gjennomsiktig?
Nei, ingen av våre kontaktplast er gjennomsiktig (forutenom Uni Lack Transparent). Så du kan fint bruke hvit kontaktplast på et sort, rødt eller grått kjøkken. Sterke kontraster kan derimot bli synlig gjennom hvit kontaktplast, for eksempel vil et sjakkmønster bli synlig gjennom.

Tåler kontaktplasten å brukes på kjøkkenskapet?
Ja, den er slitesterk, tåler søl, vann og temperaturer opptil 75 grader, så det er ikke noe problem!

Kan du fjerne kontaktplasten igjen?
Ja, du fjerner kontaktplasten ved å varme den godt med en hårføner og drar den av. Kontaktplasten vil ikke etterlate merker eller skader på underlaget, så fremt underlaget var helt fra før av. Det vil si ingen hull/hakk i maling o.l.

Bli inspirert av våre kunder

Fra hvitt til sort: Lars fikk oppgradert kjøkkenet sitt med folien Uni matt sort og resultatet ble kjempe bra!

Total forvandling: "Storfornøyd med kontaktplasten Uni matt sort på kjøkkenet! Ble akkurat som vi ville ha det!🤩" skriver Eirik. For en fantastisk forvandling!

Moderne kjøkken i antrasitt: Anders gikk fra et vanlig kjøkken til moderne med grå skap og håndtak i skinn. Han brukte folien Uni matt antrasitt til denne fornyelsen.

Billig oppussing: "Jeg er så fornøyd! Billig oppgradering til et superfin kjøkken! 😍", skriver Mariell som fikk et helt nydelig kjøkken med Uni matt sort på skap og Mikrosement på kjøkkenbenken.

Delikat treverk: Lise Mari fornyet sitt sort kjøkken med folien Sonoma Eike Trøffel. Hun la mønsteret på folien vertikalt for å oppnå denne eksklusive looken.

Bestill folie til kjøkkenet ditt