Ofte stilte spørsmål om vindusfolie

Hvordan fester man vindusfolie?

1. Vask vinduet.

2. Mål opp mengden vindusfolie du trenger. Trekk fra ca 2 mm fra hver side slik at vindusfolien ikke festes på silikonlisten.

3. Spray vinduet rikelig med vann, monteringsspray eller universalspray.

4. Dra av beskyttelsesfolien fra vindusfolien og fest den på vinduet. Posisjoner folien slik at den henger i vater.

5. Bruk en foliesletter til å presse alt vannet eller såpen rolig ut mot kantene. Pass på at du presser bort alt av vannet.

6. Skjær bort overflødig folie med tapetkniv dersom du klippet vindusfolien for stor til vinduet.

7. Vindusfolien vil bruke noen dager på å herde og eventuelle skiller vil fordufte innen noen få dager. Dette kan ta noe lengre tid på vinteren.

Hvilke verktøy trenger jeg?

Saks, blyant, tapetkniv, en filtet tapetsletter eller lignende. Målebånd kan også være nødvendig for noen prosjekter.

På hvilket underlag kan jeg bruke vindusfolie?

Du kan bruke vindusfolie på alle slette, rene glassflater. Har flaten nupper, flekker, rester av gammel maling eller lignende bør dette skrapes vekk før du monterer folien.

Dersom du er usikker på om underlaget ditt egner seg til dette produktet kan du alltids bestille en vareprøve å teste med først. Varepørver finner du her

Hvordan kutter jeg vindusfolien til vinduet?

Mål opp vinduet og trekk fra noen millimeter, ettersom folien trenger litt klaring fra hver kant. Dersom vindusfolien går helt inntil kanten eller treffer gummilisten rundt vinduet vil luft kunne snike seg inn under folien og svekke festeevnen. Du markerer med en blyant og skjærer eller klipper folien enkelt til ønsket størrelse.

Hvilken side av vinduet skal folien festes på?

Vindusfolien festes på innsiden av vinduet, altså den siden som vender inn mot huset.

Er det lett å fjerne vindusfolien?

Ja. Har du brukt vindusfolie av typen static/static premium, er det bare å dra av folien og det vil ikke sitte igjen merker, ettersom produktet er festet uten lim. Har du brukt en selvklebende vindusfolie, kan du også bare dra av folien, men det vil kunne sitte igjen noen limrester på vinduet. Disse fjerner du enkelt med hjelp av litt lunkent såpevann og en klut. Har selvklebende folie vært montert på vinduet i flere år kan du bruke hårføner på høy varme for å løsne folien fra vinduet.

Hvilken vei går mønsteret på vindusfolien?

Mønsteret går som oftest med lengden av rullen, men det vil stå spesifisert i produktbeskrivelsen hvilken vei mønsteret går.

Kan man bruke vindusfolie inni dusjen?

Nei, vi vil ikke anbefale bruk av vindusfolie inne i selve dusjen, men heller på utsiden, da den ikke er laget for å bli eksponert for vann så mye. Vindusfolien tåler noe vann, men vann i større mengder kan snike seg under skjøtene som kan føre til at det blir dårligere feste.

Hva er forskjellen på static/static premium og selvklebende vindusfolie?

Static og Static Premium vindusfolier er uten lim, og festes kun ved hjelp av vann og statisk elektrisitet. Denne kan enkelt reposisjoneres og gjenbrukes uten at folien blir ødelagt. Selvklebende vindusfolie har litt lim og den kan ikke gjenbrukes dersom den tas av.

Hvordan skjøter man vindusfolie?

Skjøting av vindusfolie må skje kant i kant, og ikke med overlapp.

Finnes det bredere vindusfolie i sortimentet?

Nei, dessverre. De størrelsene som vi har i nettbutikken er de eneste som er tilgjengelige for produktet. Har du en flate som er bredere enn dette, kan du løse dette ved å bruke flere lengder. Dette går bra, men du vil da få en kant i skillet mellom folien.

Hvilke design skjermer innsyn best?

Våre vindusfolier skjermer innsyn på samme måte som et frostet vindu. Det vil si at man ikke vil kunne se hva som skjer på andre siden av folien. Noen folier virker mer transparent enn andre og kan vise mer farger gjennom, men også disse skjermer innsyn. Produktbildene illustrerer hvordan folien vil se ut på vinduet. Vindusfoliene passer dermed ypperlig til bad, soverom og andre rom du ønsker å skjerme innsyn til.

Static Frost vindusfolie og Hvit matt vindusfolie er favoritter når det kommer til å skjerme innsyn best.

Alle våre folier foruten om Static Prinsesser og Static Ole Brumm skjermer innsyn. Static Linia og Static Tord skjermer innsyn, men slipper flere farger gjennom som gir en mer transparent følelse. Disse kan vise litt mer "skyggespill" sammenlignet med resten av vindusfoliene.

Se alle våre vindusfolier her

Finnes det en vindusfolie som fjerner innsyn, men ikke utsikt?

Per dags dato har vi kun vindusfolier som skjermer begge veier.

Vindusfolien vil ikke sitte fast, hva er galt?

Her er det mest sannsynligvis noe som har gått galt under monteringen. Vennligst ta en titt på monteringsvideoen som gjelder for produktet du har kjøpt, og se om noe er gjort annerledes.

• Har du husket å fjerne beskyttelsesfilmen? For noen produkter er denne gjennomsiktig og ikke like enkel oppdage. Et tips er å feste en liten tapebit til ett av hjørnene på utsiden av rullen, og se om det løsner.

• Har du sørget for at det er en liten glippe mellom vindusfolien og selve kanten rundt vinduet? Hvis ikke, vil luft kunne snike seg inn under kanten og svekke festeevnen.

• Sørget du for at vinduet var helt rent og uten noen nupper før du satte i gang?

• Har du festet riktig side inn mot vinduet? Dersom du har brukt vindusfolie av typen static/static premium kan du gjerne forsøke å snu folien og teste den andre siden inn mot vinduet for å se om det løser problemet.

• Holder rommet og vinduet romtemperatur? Blir det for kaldt, kan det ha innvirkning på festeevnen.

GÅ TIL VINDUSFOLIE