Lindas Dekor

Subtotal: 0,-

Ofte stilte spørsmål om vindusfolie

Hvilke verktøy trenger jeg?

Saks, blyant, tapetkniv, en filtet tapetsletter eller lignende. Målebånd kan også være nødvendig for noen prosjekter.

På hvilket underlag kan jeg bruke vindusfolie?

Du kan bruke vindusfolie på alle slette, rene glassflater. Har flaten nupper, flekker, rester av gammel maling eller lignende bør dette skrapes vekk før du monterer folien.

Dersom du er usikker på om underlaget ditt egner seg til dette produktet kan du alltids bestille en vareprøve å teste med først. Varepørver finner du her

Hvordan kutter jeg vindusfolien til vinduet?

Mål opp vinduet og trekk fra noen millimeter, ettersom folien trenger litt klaring fra hver kant. Dersom vindusfolien går helt inntil kanten eller treffer gummilisten rundt vinduet vil luft kunne snike seg inn under folien og svekke festeevnen. Du markerer med en blyant og skjærer eller klipper folien enkelt til ønsket størrelse.

Hvordan fester jeg vindusfolien?

Det finnes ulike fremgangsmåter ut i fra hvilket produkt du har valgt, noen typer trenger vann under montering mens andre ikke. I produktteksten finner du en monteringsvideo som gjelder for den typen du har valgt.

Viktig: Sørg for å fjerne beskyttelsesfilmen(e) og fest riktig side inn mot vinduet. For noen av vindusfoliene er beskyttelsesfilmen(e) en gjennomsiktig folie som det ikke er så lett å få øye på, men kjenn etter i et hjørne, så finner du den.

Hvilken side av vinduet skal folien festes på?

Vindusfolien festes på innsiden av vinduet, altså den siden som vender inn mot huset.

Er det lett å fjerne vindusfolien?

Ja. Har du brukt vindusfolie av typen static/static premium, er det bare å dra av folien og det vil ikke sitte igjen merker, ettersom produktet er festet uten lim. Har du brukt en selvklebende vindusfolie, kan du også bare dra av folien, men det vil kunne sitte igjen noen limrester på vinduet. Disse fjerner du enkelt med hjelp av litt lunkent såpevann og en klut.

Hvilken vei går mønsteret på vindusfolien?

Mønsteret går med lengden av rullen.

Kan man bruke vindusfolie inni dusjen?

Nei, vi vil ikke anbefale bruk av vindusfolie inne i selve dusjen, men heller på utsiden, da den ikke er laget for å bli eksponert for vann så mye. Vindusfolien tåler noe vann, men vann i større mengder kan snike seg under skjøtene som kan føre til at det blir dårligere feste.

Hva er forskjellen på static/static premium og selvklebende vindusfolie?

Static og Static Premium vindusfolier er uten lim, og festes kun ved hjelp av vann og statisk elektrisitet. Denne kan enkelt reposisjoneres og gjenbrukes uten at folien blir ødelagt. Selvklebende vindusfolie har litt lim og den kan ikke gjenbrukes dersom den tas av.

Hvordan skjøter man vindusfolie?

Skjøting av vindusfolie må skje kant i kant, og ikke med overlapp.

Finnes det bredere vindusfolie i sortimentet?

Nei, dessverre. De størrelsene som vi har i nettbutikken er de eneste som er tilgjengelige for produktet. Har du en flate som er bredere enn dette, kan du løse dette ved å bruke flere lengder. Dette går bra, men du vil da få en kant i skillet mellom folien.

Hvilke design skjermer innsyn best?

Hele vår kolleksjon skjermer innsyn, med unntak av noen få dekorative folier (Static Ole Brumm, Static Prinsesser, Static Classic Ornament Disse vil ha spesifisert i produktbeskrivelsen at de ikke skjermer innsyn.

De fleste selvklebende vindusfoliene vil skjerme innsyn, men denne kolleksjonen er mer transparent enn andre. Du vil kunne se flere farger fra innsiden ut, så disse er bl.a. veldig pene på inngangsparti.

Våre Static og Static Premium-vindusfolie skjermer all innsyn. Dette gjelder t.o.m. design med mønster. Disse passer dermed ypperlig til bad, soverom og andre rom du ønsker å skjerme innsyn til.

Finnes det en vindusfolie som fjerner innsyn, men ikke utsikt?

Per dags dato har vi kun vindusfolier som skjermer begge veier. Men Alba og Static Clarity skjermer ikke 100% innsyn, så disse kan man se litt ut igjennom også.

Vindusfolien vil ikke sitte fast, hva er galt?

Her er det mest sannsynligvis noe som har gått galt under monteringen. Vennligst ta en titt på monteringsvideoen som gjelder for produktet du har kjøpt, og se om noe er gjort annerledes.

• Har du husket å fjerne beskyttelsesfilmen? For noen produkter er denne gjennomsiktig og ikke like enkel oppdage. Et tips er å feste en liten tapebit til ett av hjørnene på utsiden av rullen, og se om det løsner.

• Har du sørget for at det er en liten glippe mellom vindusfolien og selve kanten rundt vinduet? Hvis ikke, vil luft kunne snike seg inn under kanten og svekke festeevnen.

• Sørget du for at vinduet var helt rent og uten noen nupper før du satte i gang?

• Har du festet riktig side inn mot vinduet? Dersom du har brukt vindusfolie av typen static/static premium kan du gjerne forsøke å snu folien og teste den andre siden inn mot vinduet for å se om det løser problemet.

• Holder rommet og vinduet romtemperatur? Blir det for kaldt, kan det ha innvirkning på festeevnen.

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke