Ofte stilte spørsmål om selvklebende tapet

Hvordan monterer man SmartTapet?

1. Vask veggen med vann. Pass på å fjerne all smuss og såperester.

2. Mål opp lengden tapet du trenger for å dekke høyden av veggen din. Legg til noen cm på hver side for enklere montering.

3. Dra av ca 30 cm av bakpapiret og fest tapeten på veggen. Bruk en vater som hjelpemiddel for å passe på at første legg blir festet helt rett på veggen. Det er meget viktig at første legg blir plassert i vater slik at tapeten ikke blir hengende skjevt. Fest tapeten med en tapetsletter for å unngå luftbobler.

4. Fest neste legg med ca 1 mm overlapp. Pass på at mønsteret matcher. Rapporten for ditt design vil stå på etiketten til tapeten. Fortsett å henge opp til du har dekt hele veggen.

5. Skjær bort overflødig tapet med en tapetkniv.

Hvilke overflater kan jeg bruke selvklebende tapet på?

SmartTapet egner seg best på helt rene, slette og behandlede overflater. Tapeten kan brukes på både vegg og på møbler, deriblant på malte gipsvegger, malte sponplater og baderomsplater.

Hvis veggen ikke er overdreven porøs, teksturert eller ujevn, kan tapeten monteres på stort sett alle glatte overflater som betong eller trepanel også.

Vi anbefaler å unngå å bruke SmartTapet på følgende underlag:

• Teksturerte vegger
  • Over eksisterende tapet
  • Murstein
  • Umalt gips
  • Teflonmaling
  • Gulv
  • Nymalte vegger (vent minst 4 uker slik at alt vannet i malingen har fordampet)

Hvilke bruksområder har SmartTapet?

SmartTapet egner seg best på helt rene, slette og behandlede overflater. Tapeten kan brukes på både vegg og på møbler innendørs, og kan trygt brukes av leieboere også. Populære bruksområder for SmartTapet er stue, kjøkken, soverom, gang og vaskerom.

Kan man bruke SmartTapet på bad eller bak kjøkkenvasken?

Så lenge du følger de riktige instruksjonene for montering og tapeten ikke er i direkte kontakt med vann, skal det ikke være noe problem å montere tapeten på bad eller bak en kjøkkenvask. Hvis tapeten er montert på et bad med dusj, anbefaler vi at du sørger for å være ekstra nøye med å glatte ut luftbobler som eventuelt kan oppstå under montering, for å unngå damp under tapeten.

Kan jeg montere SmartTapet nær en komfyr, peis eller annen varmekilde?

SmartTapet bør plasseres minst 38 cm eller mer unna en komfyr, peis eller annen varmekilde for å unngå å eksponere produktet for varme.

Jeg har nettopp malt. Hvor lenge bør jeg vente før jeg henger opp SmartTapet?

Etter et ferskt malingslag har blitt påført, bør du vente i minst 4 uker før du påfører SmartTapet. Dette gjør at malingen kan tørke helt, og sikrer at SmartTapet ikke skader malingen når den fjernes.

Hva er holdbarheten til selvklebende tapet?

Dersom du følger vår monteringsguide når du legger tapeten, kan den vare så lenge du ønsker!

Kan jeg bruke SmartTapet ute?

SmartTapet er kun skapt for innendørs bruk. Vi anbefaler ikke å montere SmartTapet ute da designet kan begynne å falme bort og skrelle av.

Kan jeg bruke SmartTapet når jeg leier?

Ja, selvfølgelig!
SmartTapet vil ikke etterlate merker på veggen, så den er perfekt for alle som leier eller som vil unngå stresset som kommer med å fjerne vanlig tapet.

Hvordan rengjør man SmartTapet?

Hvis du trenger å rengjøre SmartTapet, tørker du bare med en fuktig klut. Det er ingen behov for kjemiske rengjøringsmidler eller blekemidler, noe som kan skade produktet.

Hva er SmartTapet laget av?

SmartTapet er printet på et premium vinylsubstrat med semi-matt finish.

Hvordan unngår jeg luftbobler under montering?

Bruk en tapetsletter under montering og jobb deg rolig fra midten av folien og ut mot kantene ved å presse all luften ut mot kantene.

Hvordan skjøter jeg tapeten?

Etiketten til designet du velger vil vise informasjon om rapport. Legg andre strimmel av tapeten ca 1 mm over den første strimmelen.

Hvordan fjerner man SmartTapet?

SmartTapet er superenkel å fjerne og etterlater ikke merker på veggen. Den dagen du ønsker å fjerne tapeten er det bare å dra i øverste høyre hjørne og tapeten er av veggen på sekunder. Selvklebende tapet etterlater ingen merker eller limrester. Fjerning av tapet har aldri vært enklere!

GÅ TIL SELVKLEBENDE TAPET