Ofte stilte spørsmål om gulvfliser

Ofte stilte spørsmål om selvklebende gulvfliser

Montering

Hvordan monterer man selvklebende gulvfliser?

OBS! Husk å la flisene ligge i romtemperatur i minimum 48 timer før montering (20-22 grader celsius).

1. Vask underlaget godt. La tørke.
2. Dra av bakpapiret.
2. Fest flisen til underlaget.
3. Tilpass flisene med en tapetkniv.
4. Ferdig!

Limet i flisene er ferdig herdet etter 24 timer, men kan brukes med en gang.
Utstyrskniv finner du her

Kan selvklebende gulvfliser fjernes igjen?

Dette kommer an på underlaget. Tester viser at flisene som ble fjernet fra flislagt underlag, ikke ga skader på underlaget, men limrester. Hvis underlaget under er sprøtt/skadet fra før, kan det bli skader ved fjerning av flisene.

Limrester kan fjernes med f.eks klistermerkerfjerner eller limfjerner som Tec7 cleaner (finnes hos en byggevareforhandler).

Bruksområder

Hvilket underlag kan flisene monteres på?

Egnet underlag for selvklebende fliser er glatte keramiske fliser som (fug <5 mm bred og ikke vokset), pusset og malt murgulv, malte sponplater og vinylbelegg. Selvklebende fliser kan brukes på våtrom som bad, kjøkken og vaskerom, men ikke i selve dusjsonen. Flisene egner seg best til rom som normalt har temperatur på 20-22 grader celsius.

Flisene egner seg ikke på tregulv, klikk-vinyl, parkett, laminat eller linoleum. Flisene kan ikke brukes i dusjsonen eller på gulv med varme, da dette vil ødelegge limet i flisene. Flisene egner seg ikke til rom som er ekstra eksponert for varme fra ovn, gulvvarme eller store vindu.

OBS! Produktet er kun ment til å brukes på gulv innendørs.

Hvilke bruksområder har selvklebende gulvfliser?

Selvklebende gulvfliser brukes ofte på bad, kjøkken, gang og vaskerom. Flisene kan brukes innendørs og må festes på rene underlag.

Flisene må ikke brukes på gulv med varme, da dette vil ødelegge limet i flisene. Flisene kan heller ikke brukes i rom med mye varme fra sollys.

OBS! Produktet er kun ment til å brukes på gulv.

Kan selvklebende gulvfliser brukes på gulv med varme?

Nei, flisene kan ikke brukes på gulv med varme, da dette vil ødelegge limet i flisene.

Kan leietakere bruke dette produktet?

Leietakere kan bruke dette produktet, men når de flytter ut av bolig, må man tenke på at det kan være mye arbeid å fjerne fliser og limrester, og det kan potensielt skade noen typer underlag.

Kan man bruke selvklebende gulvfliser på vegg?

Nei, limet er ikke sterkt nok da flisene er for tunge. Selvklebende gulvfliser anbefales derfor IKKE på vegg. Vi anbefaler heller å bruke selvklebende veggfliser som du finner i nettbutikken her.

Egenskaper

Tåler selvklebende gulvfliser vann og søl?

Ja, flisene er svært motstandsdyktige mot vann og søl. De kan også brukes på våtrom, men ikke i dusjsonen.

Er selvklebende gulvfliser glatte?

Selvklebende gulvfliser oppleves ikke glattere enn vanlige fliser laget av stein.

Jeg har katt og/eller hund, vil dette skade gulvflisene?

Gulvflisene kan brukes i hjem med katter og/eller hunder, men dersom man for eksempel har en katt som har for vane å kvesse klørne sine mot gulv/vegg/møbler, vil det naturligvis kunne lage merker i produktet.

Hvordan rengjør man selvklebende gulvfliser?

Gulvflisene kan rengjøres med damp klut og mildt vaskemiddel. Unngå bruk av såpe som inneholder bleke -eller skuremidler.

Er flisene fleksible og kan de bøyes opp etter veggen?

Nei, flisene kan ikke bøyes opp etter veggen. Vi anbefaler heller at man kutter til den størrelsen man trenger og monterer denne etter at man har montert på gulvflaten. Husk at flisene ikke er beregnet for vegg, så dette gjelder kun om man skal ha en kant opp etter veggen.

Hva er holdbarheten til selvklebende gulvfliser?

Holdbarheten på gulvflisene er det samme som et vanlig gulvbelegg, så lenge de blir behandlet riktig.

Hvilket materiale er selvklebende gulvfliser laget av?

Flisene er laget av PVC med smeltelim på baksiden.

Hvorfor velge selvklebende gulvfliser og ikke vanlige fliser eller gulvbelegg?

Hvis man sammenligner gulvflisene med vanlige gulvfliser eller et vanlig gulvbelegg er dette en rimeligere måte å legge nytt gulv på. Hvis man skal legge vanlige fliser eller et gulvbelegg trenger man som regel fagfolk og spesialverktøy for å montere. Hvis ikke trenger man først å kjøpe gulvbelegget og lim for så å bruke mange timer på å montere dette og ikke minst tørketiden før man kan bruke gulvet.

Våre fliser er ferdig med lim på baksiden, så man fjerner bare beskyttelsespapiret bak og monterer de rett på underlaget.

Ferdig på 1-2-3
1. Vask underlaget og la det tørke
2. Kutt flisene om nødvendig med en tapetkniv, fjern beskyttelsespapiret på baksiden og monter flisene til underlaget.
3. Nyt det nye gulvet ditt!

Flisene har sterk limlukt, hvorfor?

Gulvflisene kan ha en sterk lukt når de tas ut av pakken og like etter montering grunnet det sterke limet flisene har, men denne lukta vil forsvinne iløpet av noen dager.

SHOP GULVFLISER