Ofte stilte spørsmål om selvklebende veggfliser

EasyTiles er premium selvklebende 3D-veggfliser fra Lindas Dekor i topp kvalitet. Dette innovative produktet gjør oppussing enkelt! EasyTiles kan installeres på minutter uten spesialverktøy som man normalt trenger ved flislegging. Flisene klippes enkelt med en saks til størrelsen man trenger, og så er det bare å dra av beskyttelsespapiret og feste flisen på veggen. EasyTiles har allerede lim på baksiden, så man trenger ikke ekstra lim eller fugemasse.

Hvilke underlag kan man montere selvklebende 3D-fliser på?

Flisene kan festes på alle glatte overflater som er fri for støv og smuss, t.o.m. over gamle fliser. Ideelle underlag for flisene er blant annet glatte glass- og keramiske fliser, plexiglass, glatt tapet, malte sponplater, samt laminat. Gips, mur og strie er ikke et ideelt underlag for dette produktet.

OBS! Hvis man monterer veggflisene på en vegg med tapet, er det en risiko for at denne vil bli ødelagt når man skal fjerne de, da limet i våre produkter er såpass sterkt at papiret i tapeten vil bli med når de tas av.

Vi tilbyr vareprøver i nettbutikken, så om du er i tvil om underlaget ditt passer til dette produktet, anbefaler vi deg å bestille det først for å teste det ut.

Kan man montere veggflisene på en vegg av mur, med gips eller med strie?

Nei, vi anbefaler ikke at man montere veggflisene på disse underlagene.

Gips og mur: Dette er et kaldt dødt materiale som gjør det vanskelig for veggflisene å feste seg. Om man monterer veggflisene på disse underlagene, vil produktet mest sannsynlig falle av/løsne.

Strie: Om man monterer veggflisene på en vegg med strie, vil det danne seg små luftbobler mellom flisene og veggen som gjør at limet i flisene vil tørke ut og produktet vil mest sannsynlig falle av/løsner.

Kan man montere selvklebende veggfliser på panelvegg?

Mange av våre kunder bruker flisene våre på panelvegg, men dette er noe vi ikke anbefaler. Hvis baksiden av produktet ikke får festet seg helt til underlaget vil det være luft bak som gjør at limet tørker og i verste fall da fører til at produktet faller av veggen.

Vi anbefaler derfor alle våre kunder å kjøpe vareprøver først slik at de får testet produktet før de går for innkjøp av hele pakker.
Om man ønsker å bruke veggflisene på panelvegg, må man ikke presse flisene inn i sprekkene, men la de heller “flyte” over og pass på at du presser flisene godt på plass der de har kontakt med veggen.

Hvilke vanlige bruksområder for selvklebende fliser?

Vanlige bruksområder for flisene er blant annet som sprutvegg på kjøkken, bad og vaskerom, bak komfyr, på kjøkkenvegg, i campingvogna, på hytta og på lekekjøkken.

Kan du bruke selvklebende 3D-fliser som sprutvegg på kjøkken, bad og vaskerom?

Ja, det kan du. Flisene tåler vann og er enkle å rengjøre med en fuktig klut.

Kan du montere selvklebende 3D-fliser over gamle fliser og vil fugene vises gjennom?

Ja, det kan man. De gamle fugene vil mest sannsynlig ikke vises gjennom, men test gjerne med en vareprøve først for å være på den sikre siden.

Tåler selvklebende 3D-fliser varme?

Ja, våre fliser tåler mellom -25 til ca 130 grader celsius.

Kan veggflisene brukes ved ildsted?

Det finnes egne forskrifter fra brannvesenet angående forsvarlig avstand mellom ildsted og brennbart materiale, så vi anbefaler på det sterkeste å undersøke dette først.
Husk også at mur ikke er et anbefalt underlag.

Kan EasyTiles bøyes inn i hjørner?

Ja, flisene kan bøyes slik at du kan feste den inni et hjørne.

Hvor stor er hver flis? Og hvor mange får man i en pakke?

En fliseplate måler 25 cm x 25 cm. Man får 10 fliseplater i hver pakke.

Hvor mange selvklebende fliser trenger man for å dekke 1 m²?

Man trenger ca 16 fliseplater til å dekke 1 m².

Kan man fjerne selvklebende fliser i ettertid?

Ja, bruk en hårføner for å varme flisene og dra de forsiktig av. Så fremt underlaget var helt fra før av, vil ikke selvklebende fliser etterlate merker.

Kan EasyTiles brukes på vegg som utsettes for damp og varmluft fra komfyr?

Ja. Flisene tåler varme og fukt som kommer fra komfyren, men dersom komfyren har en lufteventil i bakkant anbefaler vi å bruke en glassplate over for ekstra beskyttelse.

Kan man montere flisene på en nymalt vegg?

Når veggen er nymalt vil det komme fukt ut av veggen like etter den er malt, som gjør at flisene ikke får festet seg og for at veggen ikke skal skades når du evt fjerner flisene, så anbefaler vi at man venter 3 uker fra man har malt. Hvis du har en ubehandlet vegg kan du velge å kun grunne. Da kan du montere flisene etter 3 døgn.

Hvilken temperatur må veggen ha?

Pass på at både fliser og vegg har vært romtemperert i over ett døgn. Hvis fliser eller vegg er for kald vil ikke limet feste seg skikkelig.