Ofte stilte spørsmål om gulvfliser

Hvor kan flisene brukes?

Flisene kan brukes på gulv, vegg og til og med i dusjen.

Hvilket underlag kan de festes på?

Flisene kan festes på alle slette flater som er fri for støv og smuss. Ideelle underlag for flisene er blant annet laminat, linoleum, tre-gulv, baderomsplater og malte sponplater. De kan også festes over gamle fliser. Om du er i tvil om underlaget ditt egner seg til dette produktet, kan du alltids bestille en vareprøve og teste den ut først.

Hvor slitesterke er gulvflisene?

Flisene består av 1,7 mm tykke vinylplater og er svært slitesterke med en holdbarhet på minst 5 år ved normal bruk. De burde holdes unna skarpe gjenstander, varme over 60 og kun vaskes med vanlig såpe som ikke inneholder bleke- eller skuremidler.
Skulle du være uheldig og ødelegge én flis kan denne enkelt byttes ut, uten å måtte dra av resten.

Kan de brukes over gulv med varmekabler?

Limet i flisene tåler opp til 60 grader. Så fremt gulvet ditt ikke blir varmere enn dette, kan de fint brukes over varmekabler.

Kan gulvflisene brukes ved ildsted?

Det finnes egne forskrifter fra brannvesenet angående forsvarlig avstand mellom ildsted og brennbart materiale, så vi anbefaler på det sterkeste å undersøke dette først.

Kan gulvflisene brukes i dusjen?

Ja, de er svært motstandsdyktige mot vann og kan derfor brukes i dusjen.

Kan gulvflisene bøyes opp etter veggen? ?

Nei, gulvflisene kan ikke bøyes opp etter veggen.

Jeg har hund/katt, vil flisene skrapes opp av at dyret går på disse?

Produktet er foreløpig såpass nytt at det ikke har rukket å bli testet over lang tid, men gjentatte forsøk på oppskraping med negler og hundeklør har foreløpig ikke greid å lage noen merker. Men, dersom du for eksempel har en katt som har for vane å kvesse klørne sine mot gulv/vegg/møbler, vil det naturligvis kunne lage merker på produktet.

Hvor store er gulvflisene og hvor mange trenger jeg til x antall kvadratmeter?

Det er litt ulike dimensjoner ut i fra hvilket design du velger, derfor vil vi anbefale deg å trykke inn på produktet du er interessert i og lese i spesifikasjonene i produktteksten. Der vil du få svar på hvor stor hver enkelt plate er, hvor mange plater du får i hver pakke, og hvor mange plater du trenger for å dekke 1 kvadratmeter.

Må man fuge mellom flisene?

Ved montering av disse flisene skal du ikke trenge noen spesialverktøy eller fuging. De klippes enkelt med en saks til størrelsen man trenger, så er det bare å dra av beskyttelsespapiret og feste den på plass. Flisene har allerede lim på baksiden, så man trenger ikke ekstra lim eller fugemasse. Limet er ferdig herdet etter 24 timer.

Hvordan fjerner man flisene?

Dersom du ønsker å fjerne flisene på et senere tidspunkt kan dette gjøres ved å dra de av. Flisene vil sitte godt når de er montert da limet er ganske sterkt, men det vil ikke ødelegge underlaget som de har blitt lagt på så fremt det var helt fra før av.