How to: Hvordan legge folie på bord?

Et av de mest populære prosjektene å gjøre er å gi bordet et løft med kontaktplast! Det blir sendt inn lekre bilder av alt fra sofabord, runde bord til store spisebord med innleggsplater fra våre flinke kunder. Derfor tenkte jeg at det var på tide å dele mine beste tips for å fornye bordet med våre folier.

Hvordan fornyer du bordet?

1. Vask bordet godt. La det tørke før du begynner montering.
  2. Mål opp bordet og klipp til mengden kontaktplast du trenger. På spisebord og større bord er det vanlig at man må å skjøte kontaktplasten i bredden. Da anbefaler jeg deg å gå for en folie som etterligner treverk, da blir nemlig skjøten nærmest usynlig. Legg til 5 cm på hver side for sikkerhets skyld.
  3. Dra av ca 10 cm av beskyttelsespapiret og posisjoner folien på underlaget.
  4. Fest folien med en tapetsletter. Jobb deg fra midten av folien og utover for å unngå dannelse av luftbobler. Hvis det blir skjevt kan du dra opp folien sakte og begynne på nytt.
  5. Dra av mer og mer av beskyttelsespapiret etterhvert som du fester folien til underlaget.
  6. Gjenta prosessen om du skal skjøte.
  7. Skjær til slutt bort overflødig kontaktplast med en skarp tapetkniv. PS! Se hvordan du får perfekte kanter HER!
  8. La herde i 24 timer.

Se hvordan du skjøter kontaktplast:

Nytt bord på 1-2-3: Se hvor enkelt det er å fornye spisebordet med kontaktplast! Her ser du at skjøten blir usynlig på grunn av den fine strukturen i Azobe. Du finner designet HER!

Forny bordet med Sanremo Eik Natur:

Velg en bred folie: Her har vi brukt Sanremo Eik Natur og denne rullen er såpass bred at vi slapp å skjøte. Du finner designet HER!

Rask fornyelse av bord med innleggsplater:

Smart tips: Agnes (@agnesbjercke) har fornyet spisebordet sitt med kontaktplasten Sangallo Hellegrå og det ble så fint! Sjekk ut denne videoen for å se hvordan hun enkelt fornyet bordet med innleggsplater. Når man legger kontaktplast på et slikt bord anbefaler vi at man gjør som Agnes, og legger lengden av kontaktplastrullen langs bredden av bordet for å få et fint resultat uavhengig om innleggsplatene er i eller ikke.

Hvordan du fornyer bord med rundt kant?

1. Legg folien på bordflaten først.

2. Bøy folien ned over kantene for å sjekke hvor mye overflødig plast man får. Denne kan man klippe snitt i for å gjøre folien enklere å montere.

3. Bruk en hårføner på medium varme til å varme folien slik at den blir mer fleksibel og kan strekkes over kantene. Vær forsiktig med å ikke varme for mye eller overstrekke folien.

4. Strekk folien over kantene og press på plass med fingrene. Press ut eventuelle luftbobler.

Varm opp folien: Når du skal legge kontaktplast på runde bord anbefaler jeg deg å bruke en hårføner på lav styrke til å varme opp folien og gjøre den mer fleksibel.

Se hvordan du fornyer kaffebordet:

Enklere blir det ikke: Med en marmorfolie har du nytt, lekkert bord på null komma niks! Se våre marmorfolier HER!

Gå til kontaktplast bestill vareprøver Se ofte stilte spørsmål tilbake til bloggen