Lindas Dekor - DIY Boutique
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

HOW TO: Perfekte kanter og hjørner med kontaktplast

Den ultimate guiden for å få perfekte kanter og hjørner med kontaktplast 

 

Vi har samlet de beste tipsene for hvordan du kan få fine resultat når du monterer kontaktplast over kanter og hjørner. Hvis du er usikker på hvilken metode ut av disse som vil bli best på ditt møbel, kan du alltids teste de ulike metodene med en vareprøve først. Monteringsvideoene i dette blogginnlegget er laget av vår partner Vinyl Home i New Zealand som selger samme kontaktplast som oss. 

 

HVORDAN FÅ FINE KANTER  

HVORDAN FÅ FINE KANTER PÅ EN RETT KANT
Når du skal kutte av overflødig kontaktplast bruk en skarp tapetkniv. Dra knivbladet ca 1-2 cm ut av hylsen og la det hvile langs kanten av møbelet mens du skjærer for å få en rett og fin kant. 

Hvis du tenker å dekke kanten med kontaktplast også, som er vanlig å gjøre på f.eks et spisebord, kan du skjære av overflødig kontaktplast med samme metode etter du har montert kontaktplasten over kanten. For å få kontaktplasten til å legge seg pent over kanten uten luftbobler kan du bruke tomlene dine til å presse kontaktplasten på plass fra toppen av kanten og ned. Begynn på den ene siden av bordet og jobb deg langs kanten til den andre. Når du er ferdig med dette kan du skjære av den overflødige kontaktplasten, men da lar du knivbladet hvile langs underkanten av bordet i stedet for langs siden.

 

HVORDAN FÅ FINE KANTER PÅ ET RUNDT BORD
I denne videoen viser Vinyl Home hvordan du får fine kanter på et rundt bord ved å bruke en hårføner. I slutten av videoen kan du se en nybegynner prøver teknikken for første gang og mestrer det uten problemer! Kontaktplasten som er brukt i denne videoen heter Marmi hvit/grå.

 

HVORDAN MONTERE KONTAKTPLAST PÅ VANSKELIGERE KANTER
Denne videoen illustrerer godt hvordan du kan varme og strekke kontaktplasten. Denne metoden kan du bruke dersom du har riller/profiler på kanter og hjørner, har ujevn fasong eller på et rundt bord som vist ovenfor. I videoen anbefales det at man bruker hårføner på den høyeste varmen, men vi anbefaler at nybegynnere bruker en lav temperatur. På den måten unngår man at man varmer folien for mye, for raskt eller overstrekker den. Kontaktplasten tåler opptil 75 grader, så er det første gang må man passe på at man ikke har hårføneren på for høy varme, holder det for nært eller lenge på et punkt. Dersom du har erfaring med å varme og strekke kontaktplast fra før av og føler at du kjenner produktet kan du fint bruke høyere varme for raskere montering.

  

 

HVORDAN FÅ FINE HJØRNER

HVORDAN FÅ ET FINT HJØRNE PÅ EN RETT HJØRNE
På en rett kant er den enkleste metoden for å få fine kanter og hjørner klipp og brett-metoden. Under kan du se steg for steg hvordan du gjennomfører denne metoden. Her legges Perlegrå på et IKEA Lack-bord, og siden det er så lite og lett, kunne det demonteres og løftes på under montering av kontaktplasten. Når man legger kontaktplast på et så lite bord kan man likså greit brette overflødig kontaktplast på undersiden av bordet som det er vist her. 

Dersom du har en rett kant på et større bord eller f.eks på kjøkkenbenken, kan du klippe kontaktplasten og brette den som vist på det første bildet. Deretter fester du kontaktplasten på den andre kanten og så kan du skjære bort den overflødige kontaktplasten med en tapetkniv. Husk å la knivbladet hvilke langs undersiden av bordet for å få en rett og fin kant.


Se klipp-og-brett-metoden i action i denne monteringsvideoen fra Vinylhome. Her har de har i tillegg brukt en hårføner for å varme folien slik at den er mer fleksibel når de fester den rundt kantene. I denne videoen brukes
Whitewood Matt til å fornye kjøkkenskapene og på slutten av videoen kan du se kontaktplasten Rustic har blitt montert på kjøkkenbenken. 

   

HVORDAN MONTERE PÅ RUNDE HJØRNER 
Denne videoen illustrerer godt en enkel metode du kan buke for å få fine avrundede hjørner. I videoen lages et snitt i kontaktplasten ved hjørnet, men det er også mulig å varme og strekke kontaktplasten over hjørner uten å lage snittet dersom du ønsker det. I denne videoen brukes Sonoma Eike Trøffel på skuffene og sammen med nye håndtak i skinn det resultatet helt fantastisk!

 

 

SE NORGES STØRSTE UTVALG AV KONTAKTPLAST HER >

 

 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke